top of page

MEET&GREET PERIODE 3

Meet en greet documentaire: SHAME FAME

We hebben deze periode in de klas een documentaire van BNN gekeken. Deze ging over de 'grappige' filmpjes die je op internet kan vinden en wat de mensen in het filmpje er eigenlijk van vinden. In de documentaire gaat Eef op zoek naar mensen uit de filmpjes en vraagt ze om hun mening over de filmpjes waarin zij de hoofdrol in spelen. 

Ik vond de documentaire heel boeiend en interessant. Ik heb er ook veel van geleerd, zoals dat je niet alles online moet zetten en moet delen. Ik denk dat internet wat dat betreft een hele vervelende factor is. Je kan er zo makkelijk iemand belachelijk mee maken dat het voor sommigen juist leuk wordt om te doen. Zo is bijvoorbeeld 'Dumpert' een website waarop veel van die filmpjes staan en er steeds meer bijkomen, omdat mensen het stoer vinden als hun naam erbij staat als maker van het filmpje. 

Ik denk zelf beter na bij de filmpjes die ik maak en zie en ik besef me nu ook beter wat voor een invloed de filmpjes hebben op anderen. Eigenlijk zijn de filmpjes helemaal niet zo grappig meer als je erover nadenkt. Dat doet alleen niet iedereen.. 

​

​

Deep Fake News. Dit is een van de nieuwste ontwikkelingen die moeilijk te detecteren is. Wij hebben gekeken naar een documentaire over Deep Fake News. In de documentaire werd van alles uitgelegd over Deep Fake News. Maar wat is het eigenlijk? Je haalt een geluid onder een video uit, bijvoorbeeld van de president. Met verschillende technieken kan je de mond en houdingen van de persoon op de video veranderen. Zo kan je er gemakkelijk een nieuwe tekst onder zetten die nog echt uit de mond van de president lijkt te komen ook. Natuurlijk heeft hij dit niet gezegd. Wat Deep Fake News was, wist ik voor de documentaire nog niet. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Tijdens de documentaire kreeg ik er steeds meer informatie over en werd ik me er ook bewust van wat de gevaren kunnen zijn van deze ontwikkeling. Iedere dag wordt er weer een verbetering aangebracht op deze technologie, waardoor het over een aantal maanden/jaren voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent dus ook dat iedereen het nieuws zou kunnen veranderen. Ik weet niet of dat zo goed is voor de maatschappij. Wij moeten ervoor zorgen dat we een goed onderscheid kunnen maken tussen fake news en real news. 

Na de documentaire ben ik zelf wel wat beter gaan letten op al het nieuws en of het echt of nep nieuws is. Ik denk dat we over een aantal jaar alleen geen onderscheid meer kunnen maken. Dat vind ik beangstigend. Wat moeten we dan nog geloven?

De documentaire vond ik heel leerzaam, bijzonder en leuk.

 

​

​

Meet en greet documentaire: DEEP FAKE NEWS

shame fame.png

Meet&Greet onderzoek 3!

In totaal hebben we twee meet & greets gehad waar we heel wat wijzer van werden. We hadden één actieve meet & greet en één niet-actieve meet & greet.  De actieve meet & greet was een bezoek aan het Mauritshuis en de niet-actieve meet & greet was een mail aan Janneke, zij werkte bij het Mauritshuis. Hieruit kregen we allebei nog meer informatie en hebben we ons onderzoek helemaal compleet kunnen maken. Dit is hoe we de meet & greets hebben ervaren en uitgevoerd:

De niet-actieve meet & greet: We hebben gemaild met Janneke Gilsing, zij was medewerker jongereneducatie van het Mauritshuis. Onze vraag aan haar was: ‘Waarom hebben jullie ervoor gekozen om twee apps te ontwikkelen en mee te werken aan Streetview, heeft dit dan vervolgens ook een positieve of negatieve invloed op het Mauritshuis? Haar antwoord hierop was dat het vaak een positief effect heeft. Digitale middelen maken mensen nieuwsgierig en mensen zullen sneller op bezoek komen als ze een app leuk vinden. Een ander voordeel is dat het Mauritshuis zo ook bekender wordt, ook bij mensen die wat verder weg wonen. Janneke zei ook nog dat we een afspraak met haar konden maken als we op bezoek kwamen, dan konden we nog meer vragen stellen. Dit vonden wij een hele goede en leuke kans maar helaas kon zij niet op de dag dat wij gingen. Dat was wel een beetje jammer, maar ze heeft ons toch heel goed geholpen want door haar konden we één deelvraag heel makkelijk beantwoorden. Namelijk: Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van streetview en de app voor het Mauritshuis? Deze deelvraag was naar onze mening ook een van de belangrijkste van het hele onderzoek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De actieve meet & greet: Naast het mailen met Janneke Gilsing zijn we ook de deur uit geweest voor ons onderzoek. We zijn namelijk met de trein naar Den Haag gerezen en hebben daar het Mauritshuis bezocht. Allebei hadden we er eerst niet heel veel zin in omdat het ons best saai leek aangezien er allemaal oude kunstwerken hingen. Toen we er eenmaal waren viel dit heel erg mee, het zag er ten eerste al super mooi en luxe uit. Zowel de buitenkant als de binnenkant was echt mooi en paste goed bij het museum. Ook waren de schilderijen heel mooi en boeiend, je ziet ze altijd wel op foto’s maar dat is echt heel anders als dat je ze in het echt ziet. Dus bij sommige schilderijen hebben we echt wel een tijdje gekeken en foto’s gemaakt, vooral bij het meisje met de parel en de anatomische les van dr. Nicolaes Tulp. Wat ook heel indrukwekkend was, waren de plafonds. Die waren namelijk ontzettend mooi beschilderd en daar kon je echt wel uren naar kijken. Verder was het ook leuk dat er op dat moment een tentoonstelling was over Johan Maurits, dit was een hele mooie tentoonstelling en het verhaal erachter werd ook duidelijk uitgebeeld door schilderijen en beelden. Er waren in totaal 16 zalen met de schilderijen die er altijd hangen en er was dus één tentoonstelling zaal. Al deze zalen hebben we bekeken, de een wel iets langer dan de ander maar we hebben geprobeerd om wel alles te zien en zoveel mogelijk informatie te zoeken. Informatie hebben we zeker gekregen en ons museumbezoek viel ons alles mee. Het was mooi, leuk, interessant en informatief. Of we er nog een keer heen zouden gaan weten we niet want wij waren wel van mening dat als je het eenmaal hebt gezien, het wel goed is. Maar wij zouden het wel aanraden om een keer te bezoeken.

Kortom: Onze meet & greets waren leuk en we hebben er zeker wat aan gehad. Zonder deze meet & greets zouden we alles van internet moeten halen en dan zouden we niet alles even goed kunnen beantwoorden.

mail Janneke.JPG
Meet&Greet

Meet&Greet

meet en greet

meet en greet

meet en greet

meet en greet

bottom of page